Brook Preloader

Uw winkelwagen is leeg

Dat ene Ding, in drie Vragen

Nieuw Normaal

In het Tibetaanse boek van leven en sterven spreekt Sogyal Rinpoche over ‘bardo’s’, overgangsmomenten. Hóe jij aanwezig bent tijdens die overgangsmomenten maakt uit. Het is mede bepalend voor wat erna komt. Hoe je die nieuwe baan in stapt, de vergadering start, de ander benadert bij de start van een gesprek.

Nu het postpandemie leven langzaam weer opstart zitten we collectief in een overgangsmoment. Hoe je de overgang maakt naar het nieuwe normaal creëert mede hoe dat nieuwe normaal er uit gaat zien.

nieuwe normaal

Daarbij helpt het jezelf drie vragen te stellen.

Vraag 1
Als er nou 1 positief ding is wat je wilt meenemen uit deze Corona tijd, 1 nieuwe gewoonte, 1 afspraak met jezelf, of 1 besef van iets belangrijks: wat zou dat dan zijn?

Vraag 2
Stel je vervolgens voor, dat het vijf jaar later is. In de tussentijd ben je dat ene echt aandacht blijven geven. Het is met je meegereisd door de jaren, en heeft een krachtige plek gekregen in je dagelijks leven. Wat is de best mogelijke situatie die je je kunt voorstellen, die daardoor is ontstaan?

Vraag 3
Terug naar dit overgangsmoment. Wat kun je inplannen of organiseren zodat je steeds weer aan dat ene herinnerd wordt? Plan dat in.

Als dat bij jou tijd voor reflectie is, aandacht voor jezelf op een diepere laag dan de waan van de dag, dan is wellicht Zorg voor de Ziel iets voor jou. Een vast moment, op zondag ochtend elke 14 dagen gevoed en geïnspireerd worden gedurende 3 maanden. Online, dus kan mee naar waar je ook bent. Ook leuk om samen met een paar anderen te doen: geeft voer voor goede gesprekken en mooie ontmoetingen.

Meer informatie: Zorg voor de Ziel

Wil je op de hoogte blijven?