Brook Preloader

Uw winkelwagen is leeg

ALCHEMIE VOOR COACHES

‘De zeven deuren naar transformatie’

‘De Zeven Deuren naar Transformatie’ richt zich op coaches, die op zoek zijn naar diepgang in hun gesprekken en naar nieuwe inspiratie en werkvormen. De inhoud is gebaseerd op Jungiaanse psychologie, alchemie, bio energetica en mijn jarenlange eigen ervaring als coach bij het begeleiden van groepen en coaching één op één.

Deze leergang biedt een kennismaking met de rijke wereld van de alchemie en Jungiaanse psychologie, praktisch toepasbaar gemaakt met concrete werkvormen

Als coaches, en als mensen op het pad van persoonlijke groei zijn wij eigenlijk alchemisten. Op reis door de innerlijke wereld zoeken we, hoe wij van lood – het probleem, het vraagstuk – goud, inzicht, groei, bewustzijn kunnen maken.

Deze reeks levert je extra veel op wanneer je naast je ‘werkgerichte blik’ een persoonlijk thema kiest om als onderzoeksmateriaal te gebruiken. Dat kan een vraag zijn, die jou al een tijdje bezighoudt, of een patroon dat keer op keer terugkomt. Als we op de alchemistische manier naar jouw thema of situatie kijken, wat krijgen we dan te zien?

Voor deze serie bijeenkomsten heb ik de zeven bewerkingen gekozen die alchemisten loslieten op hun materiaal. Alchemie – de pogingen in de oudheid om van lood goud te maken - lijkt ver van ons af te staan. Jung heeft ontdekt dat de symboliek in de alchemie verwijst naar innerlijke processen van persoonlijke transformatie die zich ook in ons voltrekken. Het biedt als het ware een catalogus van ervaringen, verzameld over vele eeuwen.

We kijken naar zeven manieren, waarop je samen met je cliënt zijn of haar vraagstuk kunt benaderen. Voor het ene moment past het ene het beste, voor het andere moment het andere. Je zult gaan ontdekken welke van deze benaderingen je als coach als vanzelf doet, en welke je onbewust links laat liggen.

In het kort: wat levert het op?

Voor jezelf:

  • Een vervolgstap op je persoonlijke ontwikkelingsweg
  • Meer contact met het onderbewuste, een rijke hulpbron via dromen, archetypen, symbolen en verhalen

Voor je werk als coach:

  • Inzicht in innerlijke veranderprocessen
  • Nieuwe werkvormen en verdiepingsmogelijkheden in het werken met energie en het onderbewuste.

En, zoals een van de deelnemers zei:

  • een inkijkje in het ‘raster’ van het leven, dat de structuur en bewegelijkheid van alles aangeeft in een ‘grootse wetmatigheid’.
Inhoud

7 online bijeenkomsten van twee uur

De opnames om terug te kijken

7 tussentijdse oefensessies in het werken met het onbewuste, samen met een van de andere deelnemers

Handouts met concrete werkvormen

Handouts met bijbehorende symbolen, verhalen en films waardoor je de samenhang gaat zien tussen kunst, verhalen, symbolen en groei in bewustzijn.

Boekenlijst met suggesties voor verder studeren

De Bijeenkomsten

1. CALCINATIO

Het vuur verdragen

Jungs beeld van de psyche. De grondstof waar mee je werkt (de Prima Materia). Je innerlijk vuur als vernietigend of als schoonbrandend proces. Werken met containment.
- Vuursymboliek.

2. SOLUTIO

Je overgeven of je uitleveren

Wat maakt dat je verdrinkt in iets, en wat maakt dat je ergens herboren uit komt? Groeien door je te durven laten raken. De oceaan van het onbewuste. Wanneer in beweging komen, wanneer stil gaan staan?
- Watersymboliek.

3. COAGULATIO

Frustrerende patronen

Frustratie en schuring als weg tot bewustzijnsontwikkeling. Het ‘karnen’ van de prima materia: groeien door doen. Door actie tot bewustzijn. De val in de stof. Wanneer je richten op discipline, wanneer op compassie?
- Aardesymboliek.

4. SUBLIMATIO

Opstijgen als vluchtweg en als doorgang

De opstijging naar de hemel, maar verlossing vinden in het aardse bestaan. Je hoger en je lager zelf. Wanneer naar de aardse kant bewegen, wanneer naar het hogere?
- Luchtsymboliek.

5. MORTIFICATIO

Imperfectie

De leven brengende doodservaring van het ego. Van het zwarte (nigredo) naar het witte (albedo) naar het rode (rubedo). Op weg naar een minder perfect, maar heler mens. Buigen zonder jezelf op te geven.
- Naar het duister bewegen of naar het licht?

6. SEPARATIO

Besluiteloosheid en conflict

Dualiteit en eenheid. Onderscheid aanbrengen als voorwaarde voor creativiteit. Anders zijn dan de anderen.
- Luisteren naar je gevoel of naar je denken?

7. CONIUNCTIO

Verbinden van de tegendelen in jezelf

Het heilig huwelijk tussen de tegendelen. Heen en weer bewogen worden tussen kanten in jezelf. Beetje bij beetje heler worden.
- Terugblik op je persoonlijke traject.

Seminar 2022

12 sep 2022 - 30 jan 2023
Tijd: 15:00 - 17:00
Locatie: Online
Max aantal deelnemers: 8
Kosten: € 650 (geen btw)

maandag 12.09.2022

maandag 26.09.2022

maandag 24.10.2022

maandag 14.11.2022

maandag 05.12.2022

maandag 09.01.2023

maandag 30.01.2023

DOWNLOAD DE PDF


Particulieren die mee willen doen kunnen contact met mij opnemen


De zeven Deuren naar Transformatie - Deelnemen

€ 650

AANTAL

Betalen kan met: ideal betaling paypal creditcard betaling

Ontrafelen gedachtensoep
Mirjam is heel goed in het ordenen van je gedachtensoep alsof het recept in de war is. Zij weet het weer te ontrafelen. Het tempo van zielenwerk is traag. Hij/zij wil gezien worden en aandacht krijgen. Mirjam kent het ritme goed en weet de juiste momenten voor / de manier van naar het volgende stapje begeleiden.

Dagmar

Een heel bijzondere reis
De thema’s die voorbij komen raken iedereen en iedereen kan er op zijn eigen manier mee verder. Mirjam is heel goed in staat hierin te faciliteren, kaders te bieden waar nodig en ruimte waar mogelijk. Zij verstaat de kunt een veilige omgeving te creëren, waarin ruimte is voor ieders inbreng en waarin iedereen zich gehoord voelt.

Renée

Mythen, archetypen en symbolen in een inspirerende, persoonlijke aanpak
Mirjam ken ik al enkele jaren. Tijdens mijn eerste twee jaren van de 3-jarige ITIP opleiding heb ik haar al als vaste groepsbegeleider meegemaakt. Daarnaast heb ik van oktober 2019 tot en met april 2020 meegedaan als deelnemer aan het eerste studietraject – “Zelfbeeld als Bron”-, dat door haar georganiseerd was. Ik heb er dus een goed beeld van, hoe zij te werk gaat als begeleider.

Het fijne van Mirjam is, dat ze zowel aandacht besteedt aan de persoonlijke ontwikkeling van iedere deelnemer als aan een goed, dynamisch groepsproces. Het is heel mooi als iemand beide processen goed kan managen. Zo wordt iedere deelnemer begeleid in het volgen van zijn of haar eigen pad. Daarnaast heeft iedere deelnemer het voordeel opgenomen te zijn in het energieveld van de groep, waarbinnen de deelnemers elkaar in hun ontwikkeling stimuleren door het delen van kennis, ervaringen en inzichten. Mirjam neemt tijdens een sessie iedere deelnemer mee in het verhaal (de lesstof) met behulp van mythen en legenden gebruik makend van archetypen en symbolen. Zij introduceert ook oefeningen of activiteiten, waarbij de deelnemers zelf kunnen ervaren, wat tijdens de sessie behandeld is. Dit alles overziend vind ik de aanpak van Mirjam heel inspirerend.

Henk

Meer informatie of aanmelden?