Brook Preloader

Uw winkelwagen is leeg

Zelfbeeld als Bron

Saboteur en Superpower

Een reeks van zeven donderdagen (middag) over hoe je het beeld van je zelf kunt idealiseren en verguizen.

Hoe het je in de weg kan zitten en saboteren, maar ook over hoe het je kan helpen en kracht kan geven.

Geïnspireerd door het verhaal van Parsifal en de reis van de held van Joseph Campbell ga je middels reflectie, verhalen, meditatie en uitwisseling op onderzoek.

De Bijeenkomsten

DE OPROEP

Steeds weer gaan we op pad. Dat kan zijn door een intense gebeurtenis, doordat je een patroon wilt doorbreken of de rol zat bent die je hebt in het gezin of op je werk. Soms is het een verlangen dat blijft roepen en dat je niet langer kunt negeren.


Welk avontuur lokt? Voor welke bevrijding is het nu tijd?


Het gewicht van je ideale zelfbeeld.

DE DREMPEL OVER

Zodra je besluit iets nieuws te wagen, komt de weerstand. Er zijn duizend en één redenen om toch maar te blijven waar je was. Vaak is die weerstand zo snel en zo geroutineerd, dat je al gauw kan vergeten dat je iets anders wilde.


Hoe ziet jouw drempel eruit?


Zelfbeelden die je op je plek houden en zelfbeelden die je helpen springen

HULP OP JE WEG

Na de sprong over de drempel komt er hulp op je weg. In de meest verschillende en onverwachte vormen dient het zich aan. De kwestie is, of je hulp vraagt als je het nodig hebt. En of je het merkt wanneer er hulp geboden wordt.


Welke bronnen van hulp staan tot jouw beschikking?


De beelden en eisen die ten grondslag liggen aan jouw verhouding tot hulp

MONSTERS EN DRAKEN

Hoe verder je buiten je patronen stapt, hoe sterker de oude beelden gaan opspelen. In verhalen krijgen ze de vorm van een monster, een draak, een vijand. Je kunt ze ook zien als innerlijke saboteurs die je weg blokkeren.


Welke saboteurs neem je altijd met je mee? Welk ander beeld van jezelf helpt jou om ze te weerstaan?


De identiteit die je moet offeren om verder te kunnen

VERTROUWEN

Af en toe vergeet je waar je naar op weg was, laat je je verleiden of ontmoedigen. Soms lijkt het alsof je in cirkels loopt. De vraag is dan, waar je het vertrouwen vandaan haalt om toch steeds maar weer verder te gaan.


Hoe speelt het thema vertrouwen op jouw levensweg?


Jouw bron van vertrouwen

VERENIGING

In veel verhalen trouwt de held aan het eind met zijn geliefde. Het staat voor het heel worden, doordat je dat, wat tegengesteld lijkt met elkaar verbindt: je bange met je moedige kant, je mannelijke met je vrouwelijke kant, je binnenwereld met je buitenwereld, je dagelijkse taken met je hoogste inspiratie, je ego met je ziel. In deze bijeenkomst gaan we in op dat laatste.


Hoe kun je jouw bron van zingeving verbinden met je dagelijks leven?


Verruiming van je zelfbeeld

DE TERUGKEER

De zevende keer is een individueel gesprek van een uur, waarin we de oogst van de bijeenkomsten nog verder toepasbaar maken voor jou de komende periode.


Seminar

16 nov 2023 - 8 feb 2024
Tijd: 15:00 - 17:00


Locatie: Online
Max aantal deelnemers: max 8

donderdag 16.11.2023

donderdag 30.11.2023

donderdag 14.12.2023

donderdag 04.01.2024

donderdag 18.01.2024

donderdag 08.02.2024

nader te bepalen

Kosten: € 325 (vrijgesteld van btw)

Ter voorbereiding van elke keer stuur ik een vraag waar je alvast over na kunt denken. Uit elke bijeenkomst neem je een kleine opdracht voor jezelf mee, waardoor je je ziel ook in het dagelijks leven voedt.

De bijeenkomsten zijn met een vaste groep van maximaal 8 mensen, waardoor je – voor de periode van de reeks – medereizigers wordt.

Zelfbeeld als Bron - Deelnemen

€ 325

Betalen kan met: ideal betaling paypal creditcard betaling

Connectie met mezelf en andere deelnemers
Zorg voor de Ziel: een mooie zaterdagmiddag waarin ik snel connectie met mezelf en de andere deelnemers vind. Er zijn prachtige verhalen en inspirerende vormen/opdrachten. Ik vind dat je zo mooi de moraal en 'diepere lagen’ kan vertalen naar -voor mij- aansprekende vragen en inzichten. Ik zie uit naar het vervolg.

Iekje

Dit aanbod brengt mij terug op de plek waar ik moet zijn.
"Zorg voor de ziel" is voor mij een anker, een herinnering dat ik zorg heb voor mijn ziel. 7x per jaar een middag voeding. Tijdens de middag verzorgt Mirjam een diepgaand aanbod die mij terugbrengt op de plek waar ik moet zijn. Ze is zorgvuldig en kan zich goed afstemmen op de groep maar neemt ook leiding. Die combinatie geeft ruimte, rust en ritme van waaruit we verkennen, samen. Wat vooral zo kenmerkend aan het aanbod is, is de mogelijkheid om op verschillende lagen in te voegen. Ik denk dat het daardoor voor iedereen toegankelijk is. Doordat het onderzoek naar de ziel jaarlijks vanuit één hulpbron is, ontstaat er verbinding door het jaar. Dat vind ik fijn. Ik leef ermee. Daardoor zak ik er steeds meer in.

Daphne

Ruimte voor stilte, met daarin het ongemak én de vreugde
De bijeenkomsten van ‘Zorg voor de ziel’ betekenden voor mij opnieuw stilstaan in de drukte. Het is wezenlijk voor mij om ruimte te geven aan stilte, met daarin het ongemak én de vreugde. Door stil te staan kan ik weer opladen en me dan verbinden met de mensen om me heen.

Nicolien

Wat een verrassing en openbaring was de serie Zelfbeeld als Bron! Voor mij de eerste keer dat ik aan iets dergelijks meedeed. Ik was bekend met de inspiratie blogs van Mirjam en was daarom nieuwsgierig. Tegelijk ben ik niet geneigd om met een groep onbekenden samen te komen voor persoonlijke ontwikkeling en al helemaal niet toen ik begreep dat we ook gingen tekenen. Maar wat een rijkdom. Het voorlezen (het verhaal van Parsifal) vond ik magisch. De manier waarop Mirjam de begeleiding doet roept gelijk beelden op. Tekenen ging daardoor niet alleen vanzelf, het voelde als een zucht, ik kon wat ik voelde zo kwijt. En de groep, die mis ik nog steeds. Je leert elkaar kennen vanuit de ruimte die Mirjam geeft. Het leerde mij veel over mijzelf, door te zien hoe anderen dingen aanschouwen werd ik mij op een nieuwe manier bewust van mijn eigen zienswijze, eigenheid ook. Het krijgen (maar ook geven) van feedback staat mij tot de dag van vandaag bij en inspireert. Het voelt nog altijd als een hele luchtige manier van verdieping. Heel bijzonder en uniek. En het blijft bij mij. Dank je wel Mirjam.

Nathalie

Meer informatie of aanmelden?