Brook Preloader

Uw winkelwagen is leeg

ZWART, WIT EN ROOD

‘De drie Fasen van Persoonlijke Ontwikkeling’

‘De Drie fasen van Persoonlijke ontwikkeling richt zich op coaches, die op zoek zijn naar diepgang in hun gesprekken en naar nieuwe inspiratie en werkvormen.

Als coaches, en als mensen op het pad van persoonlijke groei zijn wij eigenlijk alchemisten. Op reis door de innerlijke wereld zoeken we, hoe wij van lood – het probleem, het vraagstuk – goud, inzicht, groei, bewustzijn kunnen maken.

Deze leergang biedt een kennismaking met de rijke wereld van de alchemie en Jungiaanse psychologie, praktisch toepasbaar gemaakt met concrete werkvormen.

Leer hoe je een nog effectievere coach kunt worden met het model van de drie alchemistische fasen De alchemisten onderkenden drie fasen op weg naar het goud of de steen der wijzen.

In moderne termen: drie fasen op weg naar bevrijding. Door kennis van deze fasen krijg je een tool in handen waarmee je als coach sneller en doeltreffender kunt helpen, en tegelijk met meer diepgang. Je kunt bewuster kiezen wat je op een bepaald moment inzet. Waar je helpt door stil te staan met de coachee, en waar je helpt door juist een duwtje te geven.

Je gaat aan de gang met een eigen vraagstuk en past het geleerde toe op jezelf.

Daarnaast oefen je als coach, samen met een andere deelnemer, tussen de bijeenkomsten in, met behulp van uitgewerkte werkvormen

In het kort: wat levert het op?

Voor jezelf:

  • Een vervolgstap op je persoonlijke ontwikkelingsweg
  • Meer contact met het onderbewuste, een rijke hulpbron via dromen, archetypen, symbolen en verhalen

Voor je werk als coach:

  • Een praktisch tool waarmee je doeltreffender kunt coachen, en met meer diepgang
  • Nieuwe werkvormen en verdiepingsmogelijkheden in het werken met energie en het onderbewuste
INHOUD

3 online bijeenkomsten van 2 uur

De opnames krijg je achteraf toegestuurd. Omdat de informatiedichtheid groot is, is het fijn achteraf de opname nog eens te horen, zodat je rustig aantekeningen kunt maken en er meer uit kunt halen

3 tussentijdse oefensessies in het werken met het onbewuste, samen met een van de andere deelnemers

3 uitgewerkte werkvormen, waarmee je kunt oefenen, en die je in je eigen praktijk kunt toepassen

3 hand-outs waardoor je de samenhang gaat zien tussen kunst, verhalen, symbolen en groei in bewustzijn

De Bijeenkomsten

1. NIGREDO

Het lijden aanzien

De fase van het zwart of Nigredo. Over archetypen, symbolen en het onbewuste. Persoonlijke ontwikkeling als inwijdingsweg. De confronterende droom, de pijn of het vraagstuk waarmee je geconfronteerd wordt. Weigering en aanvaarding. Valkuilen en hulpbronnen voor jou als coach.

2. ALBEDO

Zuiveren en bewustwording

De fase van het wit of Albedo. Het zuiveren van de elementen, het terugnemen van projecties. Het inzicht, het bewustzijn dat ontstaat, de momenten van verlichting of ‘weten’, waarin nieuwe inspiratie ontstaat. Weigering en aanvaarding. Valkuilen en hulpbronnen voor jou als coach.

3. RUBEDO

Wijsheid van vlees en bloed

De fase van het rood of Rubedo. De toepassing van dat wat je hebt ontdekt in het dagelijks leven. Het heilig huwelijk. Weigering en aanvaarding. De steen der wijzen. Valkuilen en hulpbronnen voor jou als coach.


Na elke bijeenkomst vindt een oefen-bijeenkomst plaats in tweetallen die je zelf inplant.


INFO 2022

13 okt - 24 nov 2022
Tijd: 15:00 - 17:00
Locatie: Online
Aantal deelnemers: min 6, max 8

Kosten: € 295
vrijgesteld van btw

DATA

donderdag 13.10.2022


donderdag 03.11.2022


donderdag 24.11.2022


data 2023 volgen

DOWNLOAD DE PDF


Particulieren die mee willen doen kunnen contact met mij opnemen


De drie Fasen van Persoonlijke Ontwikkeling - Deelnemen

€ 295

AANTAL

Betalen kan met: ideal betaling paypal creditcard betaling

Naast deze leergang bied ik ook aan: ‘Alchemie voor Coaches, de zeven deuren van transformatie’. Daar gaan we in op zeven alchemistische bewerkingen, die symbool staan voor zeven manieren, zeven innerlijke transformatieprocessen waarmee we dat wat op onze levensweg komt, omzetten in persoonlijke groei.


Ontrafelen gedachtensoep
Mirjam is heel goed in het ordenen van je gedachtensoep alsof het recept in de war is. Zij weet het weer te ontrafelen. Het tempo van zielenwerk is traag. Hij/zij wil gezien worden en aandacht krijgen. Mirjam kent het ritme goed en weet de juiste momenten voor / de manier van naar het volgende stapje begeleiden.

Dagmar

Een heel bijzondere reis
De thema’s die voorbij komen raken iedereen en iedereen kan er op zijn eigen manier mee verder. Mirjam is heel goed in staat hierin te faciliteren, kaders te bieden waar nodig en ruimte waar mogelijk. Zij verstaat de kunt een veilige omgeving te creëren, waarin ruimte is voor ieders inbreng en waarin iedereen zich gehoord voelt.

Renée

Mythen, archetypen en symbolen in een inspirerende, persoonlijke aanpak
Mirjam ken ik al enkele jaren. Tijdens mijn eerste twee jaren van de 3-jarige ITIP opleiding heb ik haar al als vaste groepsbegeleider meegemaakt. Daarnaast heb ik van oktober 2019 tot en met april 2020 meegedaan als deelnemer aan het eerste studietraject – “Zelfbeeld als Bron”-, dat door haar georganiseerd was. Ik heb er dus een goed beeld van, hoe zij te werk gaat als begeleider.

Het fijne van Mirjam is, dat ze zowel aandacht besteedt aan de persoonlijke ontwikkeling van iedere deelnemer als aan een goed, dynamisch groepsproces. Het is heel mooi als iemand beide processen goed kan managen. Zo wordt iedere deelnemer begeleid in het volgen van zijn of haar eigen pad. Daarnaast heeft iedere deelnemer het voordeel opgenomen te zijn in het energieveld van de groep, waarbinnen de deelnemers elkaar in hun ontwikkeling stimuleren door het delen van kennis, ervaringen en inzichten. Mirjam neemt tijdens een sessie iedere deelnemer mee in het verhaal (de lesstof) met behulp van mythen en legenden gebruik makend van archetypen en symbolen. Zij introduceert ook oefeningen of activiteiten, waarbij de deelnemers zelf kunnen ervaren, wat tijdens de sessie behandeld is. Dit alles overziend vind ik de aanpak van Mirjam heel inspirerend.

Henk

Meer informatie of aanmelden?