Brook Preloader

Uw winkelwagen is leeg

LEERGANG DROMEN

Werken met Dromen

Maak het najaar van 2023 een periode van extra aandacht voor jezelf, terwijl je gewone leven ook doorgaat. Door in te schrijven voor ‘Werken met dromen’ ga je een periode van drie maanden in, waarin je op ontdekkingsreis gaat in je eigen droomwereld. Dromen komen uit je onbewuste, de laag waar zingeving en vitaliteit hun oorsprong vinden én de laag waar blokkades zitten waardoor bepaalde patronen zo hardnekkig zijn.

Je leert je eigen dromen beter begrijpen, en tegelijkertijd krijg je oefening in het werken met dromen van anderen. In 8 bijeenkomsten – vier als groep, vier in tweetallen – duiken we de rijke wereld van dromen en symbolen in.

Droom je weinig? Geen zorg: vaak gà je meer dromen als je er aandacht aan besteedt. En anders bieden ook beelden en verhalen die je overdag raken een rijkdom aan informatie.

In het kort: wat levert het op?

Voor jezelf:

  • Een vervolgstap op je persoonlijke ontwikkelingsweg
  • Aandacht voor jezelf en voor wat er bij jou onder de oppervlakte speelt
  • Meer contact met en daardoor meer voeding uit je onderbewuste, de laag waar zingeving, creativiteit, intuïtie en vitaliteit hun oorsprong vinden
  • Een ontdekkingsreis in je eigen rijke symbolenwereld

Voor je werk als coach:

  • Nieuwe werkvormen en verdiepingsmogelijkheden in het werken met dromen en symbolen
INHOUD

4 online bijeenkomsten van 2 uur

De opnames krijg je achteraf toegestuurd

4 tussentijdse oefensessies in het werken met dromen, samen met een van de andere deelnemers

4 uitgewerkte werkvormen, waarmee je kunt oefenen, en die je in je eigen praktijk kunt toepassen

4 handouts met achtergrondinformatie over het thema

Een boekenlijst met suggesties voor wie van lezen houdt

De Bijeenkomsten

OPBOUW

De opbouw van de droom: inzicht in karma. In deze bijeenkomst bezien we je droom als een theaterstuk, een verhaal. Er zijn een aantal momenten in de droom, die heel veel informatie geven. Een ervan is de wending van het verhaal. Welke wending zit er in jouw droom, en hoe is dat verbonden met karma? Hoe kun je naar karma kijken op een manier die ruimte geeft?

POLARITEIT

Creativiteit ontstaat vanuit polariteit. In Polariteit in dromen kijken we naar tegenstellingen in je dromen. Vaak zijn we ons onbewust van onze gerichtheid op een van de polen, en zien daardoor de andere kant niet. Daardoor zien we onze eigen rijkdom niet en ook niet de mogelijkheid tot een heel nieuw antwoord. Wellicht ontdek je ook welke onbewuste neiging jij hebt in het omgaan met polariteiten.

DROOMGESTALTES

De voorwerpen en gestalten in je droom kun je zien als tot beeld geworden aspecten van jezelf. Welke ongekende kanten en gezichtspunten kun je ontdekken, dankzij je droom? We gaan in op symbolisch kijken, en hoe je door middel van vragen de rijkdom van die droomgestalte of dat voorwerp kunt ontdekken.


DROOMTHEMA'S

Herhalende dromen of droomthema’s: inzicht in je ontwikkelingsweg. Als je langere tijd je dromen volgt, kan je merken dat bepaalde thema’s, soms zelf bepaalde complete dromen in kleine variaties steeds terugkomen. Die dromen krijg je net zo lang, tot je het punt waar de droom naar verwijst in je dagleven hebt geadresseerd, hebt beantwoord. Het is als een wijsheid die klopt op je deur, net zo lang tot jij opendoet.


Na elke bijeenkomst vindt een oefen-bijeenkomst plaats in tweetallen die je zelf inplant.


INFO

13 okt 2023 - 12 jan 2024
Tijd: 15:00 - 17:00
Locatie: Online
Aantal deelnemers: min 6, max 8
Kosten: € 370

DATA

donderdag 13.10.2023

donderdag 10.11.2023

donderdag 08.12.2023

donderdag 12.01.2024


DOWNLOAD DE PDF


Particulieren die mee willen doen kunnen contact met mij opnemen


Werken met Dromen - Deelnemen

€ 370

AANTAL

Betalen kan met: ideal betaling paypal creditcard betaling

Ontrafelen gedachtensoep
Mirjam is heel goed in het ordenen van je gedachtensoep alsof het recept in de war is. Zij weet het weer te ontrafelen. Het tempo van zielenwerk is traag. Hij/zij wil gezien worden en aandacht krijgen. Mirjam kent het ritme goed en weet de juiste momenten voor / de manier van naar het volgende stapje begeleiden.

Dagmar

Een heel bijzondere reis
De thema’s die voorbij komen raken iedereen en iedereen kan er op zijn eigen manier mee verder. Mirjam is heel goed in staat hierin te faciliteren, kaders te bieden waar nodig en ruimte waar mogelijk. Zij verstaat de kunt een veilige omgeving te creëren, waarin ruimte is voor ieders inbreng en waarin iedereen zich gehoord voelt.

Renée

Meer informatie of aanmelden?