Brook Preloader

Uw winkelwagen is leeg

Houvast in onzekerheid

De toren, de golf en de waterstroom

Fundamentele veranderingen brengen altijd onzekerheid. Die veranderingen kunnen je eigen leven betreffen, maar het kan ook zijn dat de onzekere tijd waar we in leven je erg bezighoudt. We kunnen niet alles bepalen wat er op onze weg komt, maar we kunnen wel bepalen hoe we deze periode gebruiken. Hoe kun je onzekerheid tot een springschans maken, zodat je een wijzer, dieper en levender mens wordt?
Lezing beluisteren

Lezing Houvast in Onzekerheid (37 minuten)

logo

Onze eerste reactie op onzekerheid is vaak een vastklampen aan schijnzekerheid, of je terugtrekken en moedeloos worden. Maar het kan ook zijn dat je juist harder gaat werken, bang wordt, gaat piekeren, je machteloos voelt of kwaad wordt.

Hoe dan ook, als zekerheden wegvallen, is ‘business as usual’ niet meer mogelijk. Dit is lastig, maar tegelijkertijd een buitenkans voor geestelijke groei. Want waar houd jij je aan vast, als het houvast van alledag verdwijnt? Waar vertrouw je op, als je niet meer kunt vertrouwen op hoe het altijd ging? Onzekere tijden nodigen je uit verder te kijken, achter de sluiers van alledag, naar een diepere werkelijkheid; naar waar jij in gelooft en wat er voor jou werkelijk toe doet. Met de ervaring die je daarmee opdoet kun je zonder naïviteit of cynisme, met open ogen en open hart de onzekerheid tegemoet treden.

Leuk, maar hoe doe je dat? Deze lezing laat je op een andere manier kijken naar onzekerheid en geeft concrete handvatten aan hoe je een periode van onzekerheid tot een ervaring kan maken waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Ik doneer

Elke week een inspiratie momentje voor jou.